loader image

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği'nin işbirliğiyle yapılan 'Bulgur Akıl ve Güç Birliği Toplantısı' başladı.

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, dünyada 3 önemli tüketim maddesi olduğunu belirterek, "Dünya genelinde pirinç, bulgur ve patates ağırlıklı beslenme temeli var. Bölgemizde buğdaya bağlı bir toplumuz. Bundan dolayı bu konuda yapılan çalışma hem ülkemizin tanıtımına hem insanımızın sağlıklı beslenmesine hem de aynı zamanda belki sağlığa yapılan bir yatırımdır. Çünkü malumunuz dünyada hızlı beslenme ve fast food almış başını gidiyor. Bununla birlikte ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Bu süreçte bulgurun tanıtımı ve tüketiminin artırılması çok önemlidir. Bu konuda sizler de en temel hizmeti yürüten sektörün temsilcilerisiniz. Bu konuda gerçekte ulvi ve çok anlamlı bir yola girilmiştir. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu konuda ilimizin öncülük yapması da ayrıca bir güzellik. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki burada başlatılan hizmetin çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, Gaziantep’in bir çok konuda bölgenin parlayan yıldızı durumunda olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu kenti farklı kılan nedir dersek, ihracatta bu ülkede 5. sırada… Sanayi açısından da artık 5. ve 6. Organize Sanayi Bölgesi'nden söz ediliyor. Çok değerli markalara sahip bir ticaret merkezidir. Gaziantep için en önemli unsur birlik ve beraberliktir. Bu başarıların birlik ve beraberlikten geldiğini görebiliyoruz. Gaziantep bulunduğu coğrafi yapısı itibariyle bulgur üretiminde önemli bir yer. Yaptığınız tanıtım çalışmalarını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bulgurun yeni dünya sektöründe çok önemli bir yere sahip olacağına inanıyorum. Fast food alışkanlığı sağlık açısından sıkıntılar ortaya çıkarabiliyor. Bu nedenle bulgurun bu süreçteki tanıtımı ve pazarlanması çok önemli."

dbLogoBeyaz doçent copy
akp

© 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Sitede bulunan hiçbir materyal izinsiz kullanılamaz.