loader image

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Kadının Kaleminden Gaziantep Mutfağı” konulu panelde Gaziantep’in yemekleri, eski oyunları, gelenek ve görenekleri anlatıldı. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Vali Erdal Ata’nın eşi Nazan Ata, GAÜN Rektörü Yavuz Coşkun’un eşi Nuray Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ve davetliler katıldı.

Milletvekili Bakbak, Gaziantep’te kadın olmanın inceliklerinden bahsetti. Kadınların bir yandan çocuk yetiştirdiğini, diğer yandan ev hizmetleri ve kış mevsimi hazırlıkları yapmalarının zorluğunu ifade eden Bakbak, buna rağmen kadınların başarılı bir hayat çizdiklerini belirtti. Kadınların özellikle Gaziantep’e haz yemeklerde ve kurutmalıklarda yaptıkları zahmet dolu emeklerinin önemine vurgu yapan Bakbak, bu zahmetin sofrada keyfe dönüştüğünü ifade etti. Gaziantep’in gelenek ve göreneklerine bağlı bir şehir olduğunu söyleyen Derya Bakbak, burada kadınların her mevsim 100’e yakın yemek çeşidi yaptığını kaydetti. Bakbak, “Gaziantep mutfağı bu nedenle çok ünlü. Yemek ve kültürün yanı sıra ev hanımları yapımı zor olan dolma, köfte ve yuvarlama gibi yemeklerde bir araya gelerek kaynaşmayı ve birlik beraberlik içinde kalabilmeyi de öğretiyor” şeklinde konuştu.
Program sonrası panelistlere katkılarından dolayı birer plaket takdim edildi.

dbLogoBeyaz doçent copy
akp

© 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Sitede bulunan hiçbir materyal izinsiz kullanılamaz.