loader image

Kıymetli öğrenciler,

Değerli öğretmenler ve aileler,

Uzun bir tatil sona erdi, bugün yeni eğitim öğretim yılının ilk günü. Önünüzde yeni bir maraton var. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılını oluşturan bu maratonun başarı dolu geçmesini diliyorum.

Bu yeni dönemde elde edeceğimiz her başarı Güçlü Türkiye’nin inşasında bir tuğla olacaktır.

Başarının anahtarı ne yalnız çocuklarımızın elinde ne de eğitim neferlerimizin cebinde…

Başarının anahtarı tüm toplumun elinde, bu yolda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor…

Unutmayalım çocuklarımız için ilk okul ailedir. Ebeveynlerimiz bu bilinçle hareket etmeli; çocuklarımızı değerlerine bağlı yetiştirmeli, onların ilgi alanlarına göre geleceklerini şekillendirmeleri için öğretmenleri ile istişare etmeli.

AK Parti olarak bizler eğitime yapılan her harcamayı geleceğimize yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bunun için eğitime ayrılan bütçe iktidarımız döneminde kat be kat arttı. Okullarımızın fiziki ortamları iyileştirildi, eğitim sistemimizdeki kat sayı zulmüne son verildi,

üniversite sayımız arttı, öğrenci burs ve kredileri iyileştirildi, donanımlı öğrenci yurtları hizmete girdi. Yeni eğitim öğretim yılı da yeniliklerle devam edecek.

Çünkü bizler değerlerine sahip çıkan, teknolojiyi kullanan, bilime meraklı, rekabete açık, özgüveni yüksek, cesur, girişimci bir nesil arzuluyoruz.

Özellikle bilim ve teknoloji üretimini çocuklarımızın odak noktasına yerleştirmeyi, günlük hayatın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurduğumuz Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonumuz ile de toplumsal bir farkındalık oluşturarak eğitim sistemimize katkı sunmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda başkanlığını yürüttüğüm alt komisyonumuz yeni yasama yılında çalışmalarımıza devam edecek; gelecek nesillerimizi bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarına daha fazla yönlendirecek bir eylem planı oluşturacağız.

Bu düşüncelerle 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, başarılı bir eğitim yılı temenni ediyorum.

dbLogoBeyaz doçent copy
akp

© 2024. Tüm Hakları Saklıdır. Sitede bulunan hiçbir materyal izinsiz kullanılamaz.